Litiaza aparatului urinar

Litiaza aparatului urinar, pietrele așa cum sunt cunoscute popular, reprezintă probabil cea mai veche boală urologică cunoscută. De fapt, boala este atât de veche încât cei care încercau să o trateze au apărut cu mult înaintea conceptului de medic.

Tumorile vezicale

Tumorile vezicale sunt formațiuni ce se dezvoltă în interiorul vezicii urinare, din cauze necunoscute. Majoritatea acestor tumori au caracter malign (cancer), de aceea se impune un diagnostic cât mai precoce și extirparea lor imediată.

Adenomul de prostata

Adenomul de prostată (hiperplazia benignă a prostatei, HBP, BPH) este o boală foarte frecventă în rândul bărbaților trecuți de prima tinerețe, ce se manifestă prin dificultate la urinare, creșterea frecvenței micțiunilor în special noaptea, infecții urinare recurente, senzație de golire incompletă a vezicii urinare.

Cancerul de prostata

Cancerul de prostată, o tumoare malignă, este al doilea ca frecvență între cancerele bărbatului și a șasea cauza de deces în populația masculină la nivel planetar. Incidența bolii crește odată cu vârsta și este diferită în funcție de rasă și zona geografică.