Combinare a cistomanometriei cu debitmetria

Oferă beneficiul corelării caracterelor jetului urinar cu presiunea intradetrusoriană, permiţând astfel diferenţierea între o vezică acontractilă şi un sindrom obstructiv subvezical, deşi ambele au ca rezultat un jet urinar slab.

Parametrii specifici măsuraţi sunt:

Presiunea de deschidere (Popen) – este măsurată pe fiecare canal (vezical, abdominal, detrusorian) şi reprezintă presiunea la momentul apariţiei fluxului de urină.
Presiunea de închidere (Pclos) – este presiunea măsurată pe fiecare canal în momentul încheierii fluxului de urină.
Presiunea detrusoriană micţională minimă (P det min void) – este cea mai mică presiune detrusoriană la care există flux urinar; poate fi egală cu presiunea de închidere sau deschidere.
Presiunea la debitul maxim (P Qmax) – este presiunea măsurată pe fiecare canal în momentul înregistrării debitului maxim.
Presiunea maximă (Pmax) – este presiunea maximă înregistrată pe fiecare canal; poate să apară în timpul sau în afara micţiunii.
Atunci când se analizează rezultatele acestui studiu, trebuie permanent avut în vedere că obstrucţia subvezicală poate avea caracter organic sau funcţional, iar această diferenţiere necesită teste suplimentare.