Singura solutie eficienta de vindecare a disfunctiei erectile, la pacienții la care nu există un răspuns satisfăcător la terapiile convenționale!

Sexualitatea este o componentă importantă a vieții de cuplu, iar înaintarea în vârstă nu înseamnă neapărat și încetarea raporturilor sexuale între parteneri. Într-un cuplu activ din punct de vedere sexual, disfuncția erectilă a bărbatului, impotența cum este numită popular această condiție, va avea un impact major asupra conviețuirii și a relațiilor de familie. Frustrarea va afecta în egală măsură pe ambii parteneri, chiar dacă, de multe ori, partenera nu va admite acest lucru, încercând astfel să protejeze bărbatul.

Tratamentul disfuncției erectile are multiple elemente, ce includ psihoterapie, terapie comportamentală, tratarea unor boli asociate, medicamente specifice sau utilizarea unor dispozitive. Majoritatea bărbaților răspund bine la aceste tratamente, chiar dacă uneori răspunsul nu apare după prima încercare. Există însă cazuri mai severe de boală, care nu au răspuns satisfăcător la tratamentele clasice.

Dispozitivul AMS700, cel mai modern implant penian disponibil în prezent, este disponibil în clinica noastră, prin intermediul unei echipe cu pregătire și experiență în domeniu.

Cum functioneaza dispozitivul?

Implantul sau proteza peniană este un dispozitiv mecanic, menit să substituie funcția erectilă la pacienții la care nu există un răspuns satisfăcător la terapiile convenționale. Procedura implică o intervenție chirurgicală la nivelul penisului, ce va înlocui țesutul natural cu implantul mecanic, ceea ce duce la un caracter ireversibil al acestei operații.

Se impune menționat faptul că această intervenție nu este un tratament de primă intenție ci, dimpotrivă, reprezintă ultima alternativă, la care se recurge numai în cazul în care terapiile uzuale nu au reușit să restaureze o funcționare normală.

Din punct de vedere practic, proteza de corpi cavernoși este compusă din trei părți distincte, care se implantează sub piele printr-o incizie unică, pe fața ventrală a penisului, în așa fel încât nici o parte a ei nu rămâne vizibilă la finalul intervenției.

Pacientul va acționa o pompă aflată la nivelul scrotului, similară celei de la dispozitivul pentru măsurat tensiunea arterială. La finalul actului sexual, pacientul trebuie să acționeze din nou pompa, astfel încât erecția să se remită.

Printre avantajele cele mai importante ale acestei tehnici se numără răspunsul instantaneu, practic erecția este obținută imediat după acționarea mecanismului și durează până la o nouă acționare a pompei din scrot.

Un tip mai simplu de proteză de penis este un implant similar celui descris anterior, dar care nu are cele trei componente separate, ci doar componenta principală, care este permanent rigidă. În acest fel, prețul de cost este mai redus iar posibilitatea unor defecțiuni este eliminată. Dezavantajul acestui tip de implant constă tocmai în faptul ca penisul va rămâne permanent în stare erectă.

Intrebari frecvente

Printre avantajele cele mai importante ale acestei tehnici se numără răspunsul instantaneu, practic erecția este obținută imediat după acționarea mecanismului și durează până la o nouă acționare a pompei din scrot.
Un alt avantaj foarte important este că senzațiile pacientului nu sunt alterate de implantul de penis, astfel ca actul sexual oferă aceeași satisfacție cu care este obișnuit pacientul, fără grija că erecția ar putea dispărea.
La pacienții care, pe lângă o disfuncție erectilă severă, suferă și de incontinență urinară la efort, pe lângă implantul penian se poate monta și un sfincter urinar artificial, cu mecanism similar de funcționare, fără ca cele două dispozitive să interfere.
Rata de satisfacție raportată de pacienți este mare și se menține pe termen lung, iar datele clinice demonstrează și un profil de siguranță foarte bun.