Endopielotomia

Stenoza de joncțiune ureteropielica (JUP) este o malformație apărută la nivelul locului unde calea urinară din interiorul rinichiului se deschide în ureter, pentru ca urina să fie transportată către vezica urinară.

Nefrolitotomia percutanată (NLP) mini perc

Tehnica nefrolitotomiei percutanate s-a impus ca o alternativă minim invazivă pentru tratamentul litiazei renale, a pietrelor la rinichi așa cum li se spune popular.

Rezecția transuretrală a tumorilor vezicale (TURV)

Fiind vorba despre o formațiune tumorală care trebuie extirpată, nu există alte soluții de tratament în afara chirurgiei. Cea mai puțin agresivă tehnică este rezecția endoscopică (TURV, TURBT)...

Uretrocistoscopia

Uretrocistoscopia (cistoscopia) reprezintă o explorare vizuală a uretrei și a vezicii urinare, ce permite evaluarea anatomică de detaliu a acestor organe. Pentru că este un examen invaziv, această investigație se efectuează numai la recomandarea medicului, având un scop bine determinat.

Montarea / schimbarea sondei JJ (Cook)

Sonda JJ (Cook) sau stentul ureteral este un cateter construit din material special, flexibil și biocompatibil, pe bază de silicon, care se introduce la nivelul ureterului, între rinichi și vezica urinară.

Rezecția transuretrală a prostatei în mediu salin

Majoritatea pacienților cu adenom de prostată (HBP) pot beneficia de această intervenție endoscopică, excepție făcând cei cu adenoame de volum foarte mare. TURP s-a impus în decursul anilor ca ...

Uretrotomia optică internă (UOI)

Strictura de uretră este o entitate patologică particulară, ce determină disurie (dificultăți la urinare) și poate merge până la retenția completă de urină (imposibilitatea de a urina).

Ureteroscopia flexibilă

Conceptul modern de chirurgie intrarenală a apărut din dorința de a oferi tratamente eficiente pacienților cu litiază renală fără a fi nevoie de incizii de mari dimensiuni, ce au multiple implicații nefavorabile. În cazul ureteroscopiei flexibile nu este nevoie de incizie...