Dacă ați decis să ne solicitați ajutorul pentru tratamentul oricăreia dintre afecțiunile prezentate pe acest site, va trebui să începeți prin a programa o consultație cu Dr. Cristian Persu, telefonic, prin e-mail sau utilizand formularul de programare de pe prima pagina. Astfel, se va certifica diagnosticul, vi se vor recomanda eventualele investigații suplimentare de care aveți nevoie apoi veți trece în revistă alternativele de tratament care pot fi utilizate în cazul dumneavoastră. Tot cu această ocazie se vor trece în revistă și alte afecțiuni de care suferiți dar și tratamentele concomitente pe care le urmați. Vi se va explica în ce constă operația care vă este propusă, cât timp va dura, vi se vor prezenta eventualele complicații potențiale la care vă puteți aștepta și care este evoluția postoperatorie.

Urmează o consultație cu medicul anestezist, alături de care veți discuta tipul de anestezie, analizele pe care trebuie să le faceți, regimul alimentar preoperator, ce medicamente trebuie să luați și care trebuie întrerupte, etc. Cu această ocazie vi se va comunica și data operației precum și ora la care trebuie sa vă prezentați la spital pentru internare.

În momentul internării, cel mai frecvent dimineața zilei în care va avea loc operația, trebuie să nu mâncați și să urmați tratamentul prescris de medicul anestezist. Trebuie să aveți asupra dumneavoastră un document de identitate precum și toate documentele medicale pe care le dețineți.

Este recomandabil să aduceți o pijama, o pereche de papuci, o trusă de toaletă, un telefon mobil.

După intervenție veți fi transferat în secția de terapie intensivă, unde veți rămâne până ce medicul anestezist va decide că puteți reveni în rezerva dumneavoastră. Cel mai frecvent, acest lucru se petrece a doua zi după intervenție.

Medicul care a efectuat intervenția vă va vizita zilnic și va evalua permanent evoluția dumneavoastră.

La externare veți primi un bilet de ieșire care sumarizează procedurile la care ați fost supus pe perioada spitalizării și care conține recomandări pentru perioada următoare, inclusiv regim alimentar, hidric și efort fizic. Vi se va prescrie un tratament medical de urmat și se va stabili data primei vizite de control.

Veți rămâne în contact telefonic cu echipa chirurgicală pentru a depăși mai ușor eventualele probleme pe care le întâmpinați după operație, inclusiv urgențele.

Dacă aveți o urgență iar membrii echipei chirurgicale nu vă pot răspunde imediat, va trebui să va adresați în cel mai scurt timp camerei de gardă a spitalului pentru ca starea dumneavoastră de sănătate să nu fie pusă în pericol.